Zondagochtendwandeling

Zondagmorgen: passiemuziek en een mooie wandeling. Start bij de Sleense Joffers. Westwaarts langs stroompje. Voor de eerste waterkering overdenk ik buurman Jo’s woorden, nadat ik hem vertelde dat we naar Emmen, zeg maar noordoost-Sleen, gaan verhuizen: Emmen zou de duurste gemeente van Nederland zijn. Ik heb het uitgezocht. Tot nu toe keek ik niet naar belastingformulieren, de keizer krijgt wat des keizers is. Ik moet Jo gelijk geven. Vergeleken met Coevorden is de onroerendgoedbelasting in Emmen enkele malen hoger. Je kan het natuurlijk ook omdraaien….

We lopen langs helder water en zien immense zwarte lappen landbouwplastic drijven, als een douchegordijn dat in het bad sliert. Hier heeft vrouw I een keer een joekel van een waterschildpad zien zwemmen. Zo zie je maar: exoten zijn een verrijking. Na enige tijd genoten te hebben van kopjeduikelende kieviten in de Broeklanden verruilen we het stroompje voor de bossingel. Crossmotoren slapen vandaag. Tere kopjes fluitenkruid die het in elke salade goed doen. In de verte contouren van bomen langs de Jongbloedvaart. Diepe kuilen in het pad. Foekje’s hoefafdrukken naast waar iemand heeft ge-atb’d of gequad. Waar is de buizerd vandaag? Uitbuiken zeker, na onze derde witte duif. Na nog een kilometer naderen we een kruispunt met rechts in de verte de Sliener Toren. We weerstaan de verleiding af te slaan. Recht vooruit de Schaapstreek. We vervolgen de route en buigen af naar links. Weer het stroompje, maar nu rechts. Molshopen van een halve meter hoog.

Aan het eind steken we de Broeklanden over en gaan schuin op de Schaapstreek aan. Ook die steken we over en dan komt het allermooiste (ruiter)pad, uitkomend op de Bommertsweg. Onderweg een krokende rietkraag, gevallen eiken waaruit zeven nieuwe kruinen ontspruiten. Wandelend vraag ik me van alles af: wat je precies met een Raspberry Pi kan doen en of föhnen echt het nieuwe chillen gaat worden en of Rabo’s double-A vanzelf de triple-status krijgt en waarom in de zoektocht naar een oplossing voor het parkeerprobleem van vrachtwagens naast de sporthal in Sleen niet wordt gekozen voor het <goed verlichte en afsluitbare en in de weekends niet gebruikte> waterschapterrein aan de Zetelveenweg. Vragen genoeg voor zoons I en II.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.